Brześć inwestuje w innowacje

Udostępnij Ikona facebook Ikona LinkedIn Ikona twitter

120809.slomka.ptysiowa.150x242ZPC Brześć poczynił kolejne inwestycje, mające na celu podniesienie jakości oferowanej słomki ptysiowej z cukrem, a więc wiodącego produktu pochodzącego z tej firmy.

W tym celu zainstalowana i uruchomiona została specjalna maszyna, która dzięki swojemu innowacyjnemu zastosowaniu (pierwsza tego typu maszyna w Polsce) pozwala zredukować poziom wilgoci do wartości 0,1 % w finalnym produkcie.

Dzięki tej innowacyjnej technologii – niestosowanej jeszcze w Polsce w przemyśle spożywczym – słomka ptysiowa jest na najwyższym, powtarzalnym poziomie jakości, charakteryzującym się wyjątkowym smakiem oraz kruchością produktu. Dodatkowym atutem zastosowanej technologii jest możliwość wydłużenia terminu trwałości do 9 miesięcy bez konieczności stosowania substancji chemicznych.

Zdaniem Marcina Sipy, współwłaściciela ZPC Brześć, klienci już docenili walory smakowe „nowej słomki”, czego dowodem jest rosnące zainteresowanie tym produktem

„Ciągle staramy się coś ulepszyć, poprawić tak aby finalny klient był zadowolony z kupna naszych wyrobów, i po nie wracał. Jednocześnie chcemy utrzymać ich naturalność i dlatego inwestujemy w innowacyjne technologie, a nie np. w substancje chemiczne poprawiające smak oraz termin przydatności” – ocenia Marcin Sipa. -,,Dodatkowo mamy już podpisane kontrakty na dostawy kluczowych surowców, gwarantujące nam stabilny poziom jakościowy oraz cenowy. W chwili obecnej pozostaje tylko kwestia wyboru dostawcy tłuszczu.”